Energie leveranciers vergelijken, het lijkt wel alsof iedereen het doet en iedereen elk jaar weer overstapt naar een nieuwe energie leverancier. Maar waarom moet ik eigenlijk energie leveranciers vergelijken? Ik heb momenteel toch al een energie leverancier? Ik ben tevreden met hun dienstverlening en ik ben er al jaren klant. Ik dacht altijd dat het onzin was en veel te veel moeite kostte. Totdat een collega van mij me aanraadde om het toch eens even te proberen. Energie leveranciers vergelijken had haar toch wel een aantal honderden euro’s per jaar bespaard, zei ze. Ik besloot de sprong maar eens te wagen en te kijken op slimmetenergie.com. 

Met energie leveranciers vergelijken kun je uiteindelijk veel geld besparen 

Ik besloot dus de sprong te wagen en eens op vergelijkingssites te kijken. Uiteindelijk ben ik uitgekomen bij Slim met energie. Dit is een onafhankelijke vergelijkingssite waarbij je gemakkelijk alle energie leveranciers vergelijken kunt. Dit is erg handig, want zo krijg je meteen een overzichtje te zien van alle energie leveranciers die bij jou kunnen leveren. Zelf heb ik al voor zo lang ik mij kan herinneren bij Essent gezeten. Met Essent was ik altijd erg tevreden. Als er iets aan de hand was, kon ik altijd bellen en dan werd ik altijd keurig geholpen. Ik snapte dus niet waarom iedereen altijd zo druk bezig was met energie leveranciers vergelijken. Ik vond het maar een gedoe om elke keer op zoek te gaan naar een andere energie leverancier en elk jaar maar weer over te stappen. Nu blijkt dus dat energie leveranciers vergelijken wel degelijk een aantal voordelen op kan leveren: 

  • Je vindt de energie leverancier die op dat moment het voordeligste is 
  • Je kunt eenvoudig via de site leveranciers met elkaar vergelijken 
  • Ook de energiekosten kun je eenvoudig via de site met elkaar vergelijken 
  • Je kunt gemakkelijk overstappen naar een andere energie leverancier 

Er zijn dus genoeg redenen om te beginnen met energie leveranciers vergelijken. De voornaamste reden is natuurlijk om te besparen op je maandelijkse energiekosten. De collega die mij had aangeraden om te beginnen met vergelijken, gaf ook aan dat ze jaarlijks enkele honderden euro’s kon besparen nadat ze was overgestapt. Eerst zat zij namelijk, net als ik, ook bij Essent. Ook zij gaf aan tevreden te zijn met de dienstverlening, maar na de scheiding met haar man toch wat meer op de kleintjes te moeten gaan letten. Ze probeerde overal een beetje op te besparen en dat was uiteindelijk ook aardig gelukt, maar toch was ze van mening dat ze maandelijks nog meer geld kon besparen. Toen was ze dus begonnen met het vergelijken van verschillende energie leveranciers om te kijken of ze wellicht niet beter kon overstappen naar een andere aanbieder die voor haar goedkoper zou zijn. Nu bleek dus dat ze bij Essent gewoon veel meer betaalde dan eigenlijk had gehoeven. Ze is dus ook meteen overgestapt naar een andere aanbieder die, naast een lager tarief, ook nog eens een leuke welkomstaanbieding had. Zo kreeg ze een iPad cadeau toen ze klant werd. 

Vergelijken doe je via slimmetenergie.com 

Na het succesverhaal van mijn collega wilde ik ook meteen gaan vergelijken. Het vergelijken van energie leveranciers deed ik via slimmetenergie.com. Slim met energie is een handige onafhankelijke vergelijkingssite waar je gemakkelijk een overzichtje kunt krijgen van alle leveranciers die bij jou kunnen leveren en de tarieven die zij hanteren. Zo kun je dus gemakkelijk voor jou de beste aanbieder kiezen. Ook kun je apart energie en gas vergelijken en kun je meteen zien of een aanbieder een interessante aanbieding heeft.