Het is inmiddels drie jaar geleden dat ik mijn ongeluk had. Een ongeluk dat mijn leven ondersteboven zou zetten. Ik reed op een file af en zag ruim op tijd dat het verkeer stilstond. Ik zette mijn alarmlichten aan, minderde langzaam maar zeker snelheid en sloot netjes aan op de file. Ongeveer drie seconden later zag ik in de binnenspiegel een Mercedes naderen achter me. De bestuurder had het hoofd omlaag en minderde duidelijk geen vaart. Nog geen vijf seconden later zat ik vast in een aangereden auto die beklemd tussen twee andere auto’s zat. Ik voelde bloed, ik voelde angst en dat was alles – want het licht ging uit. Ik werd wakker in het ziekenhuis dezelfde avond en er werd me verteld dat ik een ernstig ongeluk overleefd had. De bestuurder van de Mercedes had net op tijd de telefoon losgelaten en had krachtig geremd. Dat was de enige reden waarom ik nog in leven was, maar de schade aan de auto en mezelf, dat was een heel ander verhaal. De artsen vertelden me dat ik onder andere een whiplash had en dat mijn auto per definitie total-loss was. Niet de informatie waar je op wacht. Die auto maakte me niet uit, zoiets vervang je, maar een whiplash?

Smartengeld na whiplash, een verhaal apart

Mijn vriendin was al in het ziekenhuis en toen ze hoorde dat ik wakker geworden was, kwam ze direct bij me. Ik vroeg of we smartengeld na een whiplash konden eisen (zij heeft rechten gestudeerd, vandaar). Ze zou erachteraan gaan, maar wilde absoluut niet dat ik er iets mee zou doen. Vooral niet met de klachten die ik na de whiplash had:

  • Hoofdpijn;
  • Duizelig;
  • Zere nek en armen;

De klachten zouden nog lang aanhouden. Mijn vriendin had intussen alles gevonden over smartengeld bij whiplash en raadde me aan om het via TOP Letselschade te regelen en stuurde me de link: topletselschade.nl. Allemaal leuk en aardig, maar smartengeld na een whiplash regelen was me echt te veel moeite. Gelukkig wilde mijn vriendin het gerust regelen en ze werd prima geholpen door de mensen van de website. Toen ze een dag later weer in het ziekenhuis was, vroeg ik wat het smartengeld bij whiplash zou kosten. Ze zei dat het niets kost omdat ik niet aansprakelijk was. Ik bedoelde natuurlijk de kosten voor het krijgen van smartengeld bij whiplash, maar ook dat blijkt dus gratis te zijn wanneer je kiest voor de diensten van TOP Letselschade. De kosten die zij maakten voor mij, verhaalden zij namelijk gewoon op de nalatige bestuurder van de Mercedes en niet op het slachtoffer zelf. Daarnaast werd het smartengeld door whiplash helemaal geregeld door hen zelf zodat ik kon werken aan mijn herstel.

Telefoons in het verkeer?

Nu ik goed en wel hersteld lijk te zijn (zeker weet ik het nog lang niet), ben ik mee gaan doen met de campagnes tegen telefoons in het verkeer. Daarbij laat ik zien wat mij overkomen is door de foto’s van het ongeluk te laten zien en de foto’s uit het ziekenhuis. Ook vertel ik wat ik zelf meemaakte tijdens het ongeluk. Die vijf seconden waarin ik wist dat de Mercedes me zou rammen. Het waren vijf vreemde seconden. Je weet dat je moet vluchten of moet handelen, maar de vijf seconden zijn voorbij voordat je hebt kunnen bedenken wat je doet. En je leven flitst aan je voorbij. Je mijmert iets, zegt dat je van iemand houdt en dan komt de klap. Dus: red levens en laat je mobiel met rust tijdens het rijden.