Ik ben mijn hele leven al wat voller van omvang en daar heb ik nooit echt een groot probleem mee gehad. Ik heb alleen de laatste jaren wat meer problemen met mijn gewrichten gekregen en begin nu ook de leeftijd te krijgen dat ik me zorgen begin te maken om ziektes als diabetes die door overwicht worden veroorzaakt. Ik heb daarom ervoor gekozen voedingsadvies in te winnen. Dit heb ik gedaan bij Gezond West, waar ik eenvoudig via gezondwest.nl terecht ben gekomen. Ik ben hier onder behandeling van gewichtsconsulent en voedingsdeskundige Rhiannon Sonneveld die mij voedingsadvies geeft. Dit voedingsadvies is speciaal voor mij samengesteld, gebaseerd op:

  • Mijn doelen
  • Mijn lichaam
  • Mijn leven

Natuurlijk is het heel belangrijk om juist deze drie elementen bij het voedingsadvies te betrekken en dat begrijpt Rhiannon echt heel erg goed.

Mijn specifieke voedingsadvies

Het voedingsadvies dat ik heb gekregen is dus gericht op de drie bovenstaande punten en dat werkt voor mij heel goed. Allereerst is het advies op mijn lichaam afgestemd. Ik ben niet overmatig dit, maar ik ben heel proportioneel stevig gebouwd. Ik heb mijn hele leven veel aan sport gedaan, maar door een ongeluk heb ik dat tien jaar geleden acuut moeten stoppen. Dat was jammer, maar ik heb mijn leven op andere manieren invulling kunnen geven, die voor mij ook voldoening gaf. Een wat minder goede invulling daarbij was mijn voorliefde voor koken en lekker eten. Ik kook en bak graag, maar als single ben ik ook vaak de enige die alles wat ik maak opeet en dat is soms funest. Ik heb geprobeerd om dit te minderen, maar dan moet ik een hobby opgeven die ik heel leuk vind om te doen. Dit geeft meteen de andere pijler van mijn voedingsadvies weer, namelijk het toepassen van het voedingsadvies in mijn leven. Ik krijg bij mijn voedingsadvies veel te leren over de verschillende soorten voeding die aansluiten op mijn lichaamsbouw. Ik heb een bepaalde bouw waarbij ik meer baat heb bij het gebruik van eiwitten en gezonde vetten en als ik daar voldoende van eet, dan gaat het goed. Ik hoef niet de hele dag op calorieën te letten en kan heel veel lekkere dingen eten. Ik moet alleen een bepaalde balans vinden in wat ik eet en vooral ook op welk moment. Natuurlijk is beweging ook belangrijk en dat pas ik ook toe, naast dat ik mijn voedingsadvies van Rhiannon in mijn levensstijl verwerk. Ik krijg er best veel voldoening uit om op deze manier toch lekker met eten en koken bezig te zijn.

Het gaat ook om het doel

Naast dat ik natuurlijk mijn levensstijl wilde aanpassen met het voedingsadvies dat ik heb gekregen, is het voor mij ook heel belangrijk dat ik geleidelijk en blijvend gewichtsverlies bereik. Ik wil kosten wat kost voorkomen dat ik een jojo-effect krijg en blijf aankomen en weer afvallen. Ik wil gezonder leven en ook beweeglijker zijn. Mijn knieën hebben namelijk te leiden gehad onder mijn gewicht en ik merk dat vooral als ik trappen loop. Daarnaast waren mijn suikerlevels niet op orde en ook daar maakte ik mij zorgen over. Mijn doelen zijn daarmee dus duidelijk. Ik heb het advies ingewonnen om en gezonder leven te gaan leiden en me ook bewuster te zijn van wat ik qua eten tot mij neem. De steun die ik van Rhiannon krijg, maar eigenlijk de gehele aanpak van Gezond West, is voor mij echt onmisbaar gebleken en ik ben al heel trots op wat ik hiermee tot nu toe bereikt heb. Ik zal het advies dat ik krijg blijven volgen.