Een tijdje geleden kochten we een nieuw huis en ik kan het aantal keren op een hand tellen dat mijn kinderen daadwerkelijk hebben gespeeld in de kamer die we als speelkamer hebben ingericht. Omdat mijn woonkamer meer en meer op een groot slagveld overladen met speelgoed begon te lijken, heb ik het afgelopen weekend een poging ondernomen om mijn eigen persoonlijke ruimte terug op te eisen. Wat heb ik gedaan? Ik heb mijn tijd toegewijd om van hun speelkamer een plaats te maken waar ze echt tijd in willen doorbrengen, in plaats van onze woonkamer in te palmen. Omdat we geen magnetische oppervlakken in huis hebben, wilde ik iets interessants doen op een van de grote muren in hun speelkamer. Na wat denkwerk, kwam het idee dat het leuk zou zijn om van de volledige muur een gigantische magneet te maken. Zo kunnen de kinderen hun tekeningen ophangen in plaats van ze overal te laten slingeren in huis, en we zouden meteen een plek hebben voor onze vakantiekaarten. Nadat de inspiratie op volle toeren begon te werken, heb ik me achter de computer gezet om magneetverf te vinden. En die vond ik in de webshop Magneetverf Magneten. Ik moest zelfs de deur niet uit, want ze verkopen ook de magneetverf toebehoren. Toen de verf toebehoren en de zwarte verf geleverd werden, kon mijn gouden weekend beginnen. Dit grandioze idee heeft me tien punten van de kinderen opgeleverd!

Een roller, magneetverf en heel veel zin om aan mijn project te beginnen

Helaas heb ik meer dan zeven blikken verf gebruikt. Volgens het etiket zijn er drie lagen nodig, maar na drie lagen blijft er niets op die muur achter. Zes lagen later, nu de magneetverf goed is uitgedroogd, plakken de magneten eindelijk aan de muur en het is best cool om te zien, maar het proces was best vermoeiend. Het goede nieuws is dat de kinderen nu inderdaad in hun speelkamer willen spelen. Het slechte nieuws? Ze verknoeien mijn prachtig meesterwerk. Maar het harde werk en de moeite was het allemaal waard. Wat is een weekend schilderen in ruil voor het prachtige geluid van kinderen die zich rot amuseren en mijn woonkamer opnieuw als rustoord te mogen omarmen? Als je zelf wilt proberen om magnetische verf te gebruiken, zijn hieronder een paar dingen die ik heb geleerd .

  • Je moet niet als een gek beginnen schilderen. Serieus, wees voorbereid op een harde biceps-training!
  • Draag handschoenen tenzij je semi-permanente zwarte vingernagels wilt!
  • Gebruik oude kleding, want magneetverf heeft ontzettend de neiging om te gaan druipen!
  • Je hebt verfverdunner nodig om de spatten te verwijderen.
  • Voordat je de magneetverf gebruikt, zet een raam open en een ventilator in je buurt! De verf geeft een zeer sterke geur af.
  • Koop extra magneetverf! Je hebt zoveel meer nodig dan je denkt. Bovendien, hoe meer magneetverf je gebruikt, hoe krachtiger de muur wordt.
  • Je zou ook gewoon een groot magneetbord kunnen kopen, maar de kinderen zouden er minder plezier aan beleven en jij zou hen niet kunnen toeschreeuwen: “Ik heb een heel weekend doorgebracht met het schilderen van jullie speelkamer. Je kunt er dus maar beter in gaan spelen, verdorie!”

Wat heb je nodig?

Je hebt echt niet veel nodig om aan dit project te beginnen. Een roller, magneetverf, een oud deken, handschoenen en oude kleding. Bovendien valt de prijs heel goed mee en kun je de klus klaren in een weekend! Zoals eerder gezegd, kocht ik mijn verf bij www.magneetverfmagneten.nl. En als je de pagina bezoekt, zul je zien dat ze niet alleen magneetverf en verf toebehoren hebben, maar ook een ruime keuze aan magneten om je muurproject nog leuker te maken.