Je kent ongetwijfeld de websites waarop staat ‘Leer zelf beleggen en word rijk’. Die websites moet je vooral overslaan wanneer je aan de slag wilt gaan met het leren beleggen. Van beleggen word je namelijk niet spontaan rijk, tenzij je ontzettend veel geluk hebt. En geluk, dat is precies een factor die ‘leer zelf beleggen’ niet heeft. Het gaat namelijk vooral niet om geluk. Het gaat om het vinden van trends, het in kunnen spelen op nieuwsberichten en het zien van verbanden waar andere mensen deze pas laat zien. De echte kracht van ‘leer zelf beleggen’ ligt in het verkennen van de mogelijkheden. Vergeet de websites waar je direct 1000 euro of meer moet storten, maar kijk eens bij de mensen die wél tijd besteed hebben aan het maken van een website waar je veel informatie vinden. Leerzelfbeleggen.com is de plek waar je aan de slag kunt. Op Leer zelf Beleggen vind je bijvoorbeeld informatie over demo accounts en dat is de plek waar je echt kunt leren hoe je zelf kunt beleggen. Maar dat raden andere websites niet aan omdat zij daar geen geld mee kunnen verdienen. Dan weet je direct waarom je de andere websites over kunt slaan.

Leer zelf beleggen – werkt het echt?

Op Leer Zelf Beleggen vind je de informatie die je nodig hebt. Wij als beleggers en investeerders raden sterk aan om de informatie eens door te nemen en te kijken naar de mogelijkheden. Hoe werkt de markt, welke brokers zijn interessant en op welke manieren kun je winst maken met het handelen? Welke assets zijn er? Leer zelf beleggen door te kijken naar de informatie en vervolgens een demoaccount aan te maken bij een broker. Of nog beter: maak een aantal demoaccounts aan en leer zelf beleggen door posities te openen met speelgeld. Je kunt geen verliezen maken en je hebt altijd de informatie over de posities die je nodig hebt. Draai een maand mee op een platform zonder geld te storten, bekijk de resultaten en bekijk vooral waar het fout gegaan is. Leer zelf beleggen door fouten te maken en die in de toekomst niet te herhalen. Het is echt niet zo lastig, zeker niet wanneer je begint met Forex, oftewel valutaparen. Dit is de makkelijkste instap in de markt omdat je hierbij het minst in de gaten hoeft te houden. En af en toe is dat best lekker hoor.

Kun je zelf leren beleggen?

We krijgen vaak de vraag van mensen of je zelf kunt leren beleggen. Het antwoord is simpel: dat kan niet. Je hebt simpelweg een website of hulppersoon nodig die je helpt met belangrijke elementen, zoals:

  • Wat is risicomanagement?
  • Wat is de beste broker voor mij?
  • Welke assets zijn het meest geschikt?

Daarvoor is een persoonlijke aanpak nodig. De antwoorden zijn grotendeels afhankelijk van het budget dat je hebt en de tijden waarop je kunt handelen. Wil je via een mobiel kunnen handelen of wil je alleen posities openen en sluiten op grote schermen? Wil je beleggen zonder de onderliggende waarde in bezit te krijgen of wil je juist op zoek naar fysieke investeringen waar je iets mee kunt? Pas wanneer je een goed beeld hebt van de mogelijkheden en wat eigenlijk bij jou past, pas op dat moment kun je aan de slag met het zelf leren beleggen. Wie er direct inspringt en begint met openen van posities, die maakt zonder enige twijfel groter verliezen op de lange termijn. Zeker wanneer er gebruik gemaakt wordt van hefboomproducten of bonussen bij brokers.