De e-smoker of e-sigaret is een sigaret die volledig elektrisch is. Dus het is daarom ook strikt genomen geen sigaret. Daarom is de term ‘e-smoker’ beter op zijn plaats, maar ook deze term is weer misleidend. Dat komt omdat er in principe geen sprake is van rook (smoke). Deze termen zijn ontstaan, omdat de e-smoker een alternatief is voor de gewone sigaret. De termen zijn dan ook afgeleid van de termen rondom een sigaret. Omdat je bij een sigaret rook uitblaast, speken we bij de e-sigaret ook over rook of smoke. Tevens hebben we het bij een e-smoker van bijvoorbeeld go-vapour.nl vaak nog steeds over roken, terwijl er dus geen sprake is van rook. Je hebt bij een e-sigaret te maken met een damp die je uitblaast en die damp ontstaat omdat er een vloeistof (de e-liquid) wordt opgewarmd. Dat gebeurt echter elektrisch en dus zonder verbranding. Hoewel je dus een damp uitblaast die lijkt op rook, is het hele proces van een e-smoker eigenlijk nauwelijks te vergelijken met het proces rondom het roken van een tabakssigaret. Maar het punt is juist dat de e-sigaret vaak gebruikt wordt om te stoppen met het roken van tabak. Het is daarom logisch dat de overeenkomsten tussen e-smoker en traditionele sigaret worden benadrukt. Dat maakt het voor degene die wil stoppen makkelijker om de overstap te maken. Het overstappen op kauwgom of pleisters is zo ver verwijderd van roken, dat men nog altijd blijft hunkeren naar de sigaret. Maar met de e-smoker heb je dat probleem niet, want je blijft in principe gewoon roken. De omringende terminologie benadrukt dat alleen maar. Het punt is immers dat men niet alleen maar rookt om nicotine binnen te krijgen. Dat is net als het feit dat we niet alleen maar koffie drinken om cafeïne binnen te krijgen. Een cafeïne pleister kan de ervaring van een lekker bakje warme koffie immers niet vervangen. Koffie is ook een sociale drank en zeker niet alleen een drank waar je omwille van de cafeïne verslaafd aan bent. Met roken is dat net zo, want daar zitten ook allemaal sociale handelingen aan vast. Verder mag een roker op bepaalde momenten juist graag een sigaretje opsteken en dat soort psychologische gewoontes kun je niet zonder meer vervangen met een pleister. Maar met een e-sigaret kun je gewoon blijven roken en dat is dus alleen maar goed om je van de verslaving af te helpen.

Bestel jouw e-smoker gemakkelijk online

Als je op zoek bent naar een e-smoker, dan kun je deze online makkelijk bestellen. Een goede webwinkel waar je terecht kunt is alle benodigde accessoires is go-vapour.nl. Hier kun je terecht als je bijvoorbeeld e-liquid wilt bestellen of een volledige starterkit. Dus alles wat je nodig hebt bestel je eenvoudig, voordelig en vertrouwd bij deze webwinkel. Kijk voor meer informatie op de website van deze winkel. 

De voordelen van go-vapour.nl

Mocht je je afvragen waarom je precies bij deze webwinkel zou bestellen, dan doe je er goed aan om de volgende voordelen te bekijken: 

  •  Aangesloten bij webwinkelkeur
  • Snelle verzending
  • Gratis verzending vanaf 20 euro