Zodra je gaat produceren, dan produceer je naast het gewenste product ook altijd afval. Als je uit een blok hout een bepaald object zaagt, dan houd je dus houtresten over die je verder niet meer nodig hebt. Als je in de tuin gaat tuinieren en de dode planten verwijdert, dan heb je meteen met tuinafval te maken. Als je naar de winkel gaat en etenswaren koopt in kartonnen of plastic verpakkingen, dan heb je direct ook afval in huis. Al dat afval moet ergens naar toe en dus hebben we afvalcontainers voor tijdelijke opslag. Deze worden als ze vol zijn geleegd en het afval wordt dan ofwel op een vuilnisbelt gedumpt of op een andere manier vernietigd. Het is hierbij van belang dat je de juiste afvalcontainer gebruikt. Mocht je nog geen goede afvalcontainer hebben, dan kun je terecht op de website van milieuservicenederland.nl, want hier kun je voor ieder type afval een geschikte afvalcontainer vinden. Je zou misschien denken dat afval allemaal een pot nat is en dat je het dus wel gewoon in een grote afvalcontainer kunt dumpen, maar dat is uiteraard niet het geval. Ten eerste moeten we het afval zo goed mogelijk scheiden om het milieu niet teveel te belasten. Dus papier kan niet zonder meer bij het GFT afval worden gegooid. Voor glas hebben we een glasbak en ook chemisch afval dient veilig in een speciale afvalcontainer te worden opgeborgen. Daarnaast heb je ook nog te maken met grote hoeveelheden afval die teveel ruimte in beslag nemen. In dat geval is het bijvoorbeeld een idee om te kiezen voor een miniperscontainer of een gewone perscontainer. Een dergelijke afvalcontainer kan een hele bult afval fijn persen zodat diezelfde bult daarna dus veel minder ruimte inneemt. Daar komt bij dat dergelijke perscontainers ook voorkomen dat er een stank van het afval komt. Datzelfde geldt ook voor wanneer je gebruik maakt van een ondergrondse container. Door een dergelijke afvalcontainer te gebruiken onttrek je het afval aan het zicht, maar ook nare luchtjes blijven diep onder de grond verstopt. Op deze manier hebben mensen er dus ook geen last van, want je hebt geen stank en het straatbeeld blijft mooi schoon. Dat is beter dan dat we elke week onze vuilniszakken bij de weg zetten. In de hete zomers zouden de straten enorm gaan stinken. Dus het is in ieder geval een goed idee om te kiezen voor een goede afvalcontainer en daarvoor kun je dus terecht bij milieuservicenederland.nl.

Kies voor de juiste afvalcontainer passende bij het afval

Je hebt allerlei verschillende containers die geschikt zijn voor verschillende soorten afval. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • Restafval
  • Papier/karton
  • Vertrouwelijke documenten 
  • Bouwafval

Voor ieder type afval kun je ook weer kiezen voor een specifiek soort container. Soms is er 1 voor de hand liggende keuze, maar het kan ook zijn dat er meerder containers zijn die je kunt gebruiken voor 1 type afval. Via de site kun je direct jouw afvalcontainers selecteren en aanvragen.

Vraag direct een offerte aan

Wil je weten wat het leveren en ook het afhalen en legen van de container gaat kosten, dan kun je via de site ook meteen een offerte aanvragen.