Tegenwoordig is een digitale werkplek steeds populairder aan het worden, maar waarom eigenlijk? 

Omdat alles moderner wordt, moeten ook ondernemingen meegroeien en dat gebeurt door middel van een digitale werkplek. Een online werkplek maakt medewerkers productiever en enthousiaster, maar vooral ook flexibeler. Alles is overal binnen handbereik en daar zorgt desktoptowork voor. Dit zorgt ervoor dat een medewerker, waar hij zich ook bevindt, toegang heeft tot zijn persoonlijke werkplek waardoor de voortgang van de werkzaamheden binnen de onderneming sterk verbetert. Werknemers voelen zich daarnaast meer verbonden met elkaar en met het bedrijf, omdat zij altijd en overal toegang hebben tot de digitale werkplek. Bovendien is het werken in de cloud ook nog eens zeer eenvoudig. desktoptowork bewerkstelligt dat alles is geïntegreerd, van applicaties en data tot e-mails. Alles is op één plek en snel en gemakkelijk te bereiken. Voor de werknemers althans, voor buitenstaanders is dit niet het geval. Veilig online werken is bij desktoptowork de regel. Zowel werknemers als werkgevers worden blij van een digitale werkplek. Dit komt zowel door de gebruiksvriendelijkheid en de verhoogde productiviteit als door het kostenverlagend werken dat een dergelijke werkplek met zich mee brengt. 

Wat komt er kijken bij een digitale werkplek?

Overweeg jij ook om een digitale werkplek te creëren voor jouw onderneming, maar weet je niet zo heel goed wat je je hierbij nou precies moet voorstellen? Dan zal ik je nu vertellen over vijf ontwikkelingen op de online werkplek zodat je er een beter idee bij krijgt:

  1. Het dashboard is de leidraad voor de dag. Wanneer een medewerker het platform opent zal hij op het dashboard direct zien wat zich afspeelt binnen het bedrijf en wat de laatste ontwikkelingen en de nieuwtjes van de dag zijn. 
  2. Een vrij recente ontwikkeling is de DEX (Digital Employee eXperience) die de werknemers voorop zet. Het gaat hierbij vooral om de communicatie tussen de onderneming en de medewerker. Doordat een online werkplek zo gebruiksvriendelijk is, leidt dit tot een hoge tevredenheid onder de werknemers en daarom is dit een trend op het gebied van online werken. 
  3. Naast dat een digitale werkplek zorgt voor meer samenwerking tussen werknemers, zorgt een dergelijke werkplek de afgelopen tijd ook steeds meer voor samenwerking tussen verschillende organisaties. De samenwerking verloopt simpel en efficiënt doordat organisaties bijvoorbeeld een gezamenlijk intranet nemen. Lange vergaderingen en reistijden zijn nu niet meer per se nodig.  
  4. Office365 wordt bij steeds meer organisaties en ondernemingen de standaard. Alle belangrijke documenten en benodigde informatie is op één plek in de cloud te vinden. Dit is handig, omdat steeds minder mensen werken vanaf een lokale computer en steeds meer mensen werken op mobiele apparaten. Door Office365 kun je altijd overal bij.
  5. Ten slotte zie je steeds meer dat het beter en makkelijker is om het opzetten en het beheren van de digitale werkplek uit te besteden in plaats van dit binnen de onderneming te houden. Je hebt dan meteen een sociaal platform dat klaar voor gebruik is!

Wat doet desktoptowork? 

Allereerst is desktoptowork een Online Desktop reseller, maar dat is niet het enige. desktoptowork biedt naast het leveren van een digitale werkplek ook nog vele andere diensten aan zoals onder andere Office365, ShareFile en een virtuele server. desktoptowork staat voor productiviteit, schaalbaarheid en veiligheid en houdt daarnaast ook rekening met voor jou belangrijke kostenefficiëntie. Bij desktoptowork wordt namelijk niet alleen gelooft dat een digitale werkplek efficiënter en prettiger werken stimuleert, maar ook dat het een onderneming wapent tegen de uitdagingen van morgen!