Vandaag zullen we je alles vertellen over het beroep  van de recruiters. Er staan heel wat vacatures voor recruiter open namelijk. Je kunt deze vervullen, maar dan moet je uiteraard wel weten wat het is om recruiter te zijn. Wat zijn eigenschappen van een recruiter? Hoe weet je zeker of jij die vacatures voor recruiter kunt gaan vervullen? Vandaag lees je daar meer over. Dit is jouw kans om eventuele twijfel weg te nemen! Maak daar gebruik van en zorg dat jij de informatie tot je neemt. 

vacatures voor recruiter: wat is een recruiter precies?

Een recruiter is iemand die personeel werft en selecteert. Dit doet hij of zij met de bedoeling om een openstaande vacature te vervullen, daarbij kan deze persoon gebruik maken van zijn eigen netwerk, kennis van de specifieke markt en daarnaast uiteraard andere diverse bronnen zoals onder andere LinkedIn. LinkedIn werkt uitstekend als je op zoek bent naar zowel vacatures door een recruiter als vacatures voor recruiter. Je kunt er alle kanten mee op. Wat is de kerntaak van de recruiter? Dat komt neer op het matchen van de werkgever zijn wensen aan de wensen van e werknemer. Het doel is dus dat de vacature wordt vervuld en dat de werknemer en baan heeft en de werkgever er een nieuwe werknemer bij heeft. Zijn recruiters ook onder te verdelen in bepaalde soorten? Ja, dat wordt in de praktijk veelal wel gedaan. Je hebt de volgende soorten recruiters:

  • Corporate recruiters
  • Recruitment consultants
  • Intercedenten
  • Headhunters
  • Vacat
vacatures voor recruiter kunnen dus heel divers zijn, we gaan nu per soort recruiter toelichten wat deze soort inhoudt en waar je terecht komt als het om werk gaat. Want bij de vacatures voor recruiter gaat het eigenlijk altijd om het vervullen van vacatures, voor jong en oud. Allereerst de corporate recruiters, dan ben je werkzaam voor de organisatie waar je voor werft en dat zal meestal op de HR-afdeling zijn. HR staat voor Human Resources. De tweede, recruitment consultants werken voor een traditioneel werving- en selectiebureau. Zij bemiddelen dus kandidaten voor diverse organisaties en zij zijn daaraan verder niet verbonden. Dan heb je ook nog de derde soort – intercedenten. Deze zijn werkzaam voor een uitzendbureau. Een verschil tussen een recruitmentbureau en een uitzendbureau is dat uitzendbureaus het complete wervingsproces voor hun rekening nemen, terwijl eerstgenoemde over het algemeen alleen geschikte kandidaten zal werven en dan voorstellen aan de werkgever. Het is dan vervolgens aan de kandidaat zelf of deze wel of niet wordt aangenomen. 

vacatures voor recruiter: voldoe ik wel aan de eisen?

Een recruiter moet kunnen praten, dat weten we eigenlijk allemaal. Maar het is ook een feit dat sommige mensen dit niet altijd in zich hebben. Wat zijn daarnaast dan nog meer kwaliteiten waarover een recruiter moet beschikken? Dat zijn onder meer spontaniteit, inlevingsvermogen en daarnaast uiteraard ook representatief. Het praten komt vanzelf wel. Maar besef je tegelijkertijd ook goed dat je het niet stil kan laten zijn op recruitment-events, want het doel is natuurlijk wel om nieuwe studenten of nieuwe personen te kunnen gaan voorstellen aan het bedrijf. Dat doe je niet alleen door middel van het maken van oogcontact!