Tegenwoordig zijn bedrijfsnetwerken essentieel voor alle bedrijven in Nederland. Met een bedrijfsnetwerk staan alle ICT-apparatuur en machines in verbinding met computers; iets wat momenteel onmisbaar is. Heeft u een nieuw bedrijfspand? Laat door metawifi uw bedrijfsnetwerk aanleggen.

Bedrijfsnetwerk aanleggen door metawifi

Het bedrijfsnetwerk van uw bedrijf is dan misschien niet zichtbaar, maar wel van essentieel belang. Internet is niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij en een netwerk dat niet werkt zoals het hoort, zorgt dan al snel voor problemen en alle frustraties die daar bij komen kijken. Een bedrijfsnetwerk laten aanleggen door een gecertificeerde professional, zoals metawifi, is dus geen overbodige luxe. metawifi werkt met de nieuwste technieken en beschikt over alle nieuwe kennis, waardoor zij altijd een passende oplossing kunnen bieden voor uw onderneming.

Bedrijfsnetwerk aanleggen: waarmee rekening houden?

Bij een bedrijfsnetwerk aanleggen, kan er gebruik worden gemaakt van veel verschillende materialen. Welke materialen dit zijn, is afhankelijk van een aantal factoren:

  • de omgeving waarin het bedrijfsnetwerk zich zal bevinden;
  • hoe zwaar het netwerk belast zal worden;
  • de bouwkundige omvang van het gebouw waarin het netwerk moet worden aangelegd.

De omgeving waarin het bedrijfsnetwerk zich zal bevinden, is een belangrijk gegeven voor de keuze van de materialen bij een bedrijfsnetwerk aanleggen. Er wordt onderscheid gemaakt in een kantooromgeving en een industriële omgeving. Een kantooromgeving beschikt vaak over kleinere ruimtes en weinig tot geen machines. Vaak zijn er veel verdiepingen aanwezig met vergaderruimtes en werkplekken. Een industriële omgeving heeft juist veel grote ruimtes met (industriële) machines. Je kunt dan denken aan een productiehal of magazijn. Met name bij een industriële omgeving is het belangrijker om verder te kijken dan dat. Als een ruimte bijvoorbeeld uit meerdere koelcellen bestaat, moet er bij het bedrijfsnetwerk aanleggen rekening mee worden gehouden dat de kabels tegen de lage temperaturen kunnen, wil het netwerk goed kunnen blijven functioneren.

Een netwerk dat veel wordt belast, moet van hogere kwaliteit zijn dan een netwerk dat niet zo veel wordt belast. Het netwerk moet namelijk grotere prestaties leveren bij intensief gebruik, waardoor het netwerk aan hogere eisen moet voldoen. Wanneer het netwerk niet zo intensief gebruikt zal worden, is een netwerk dat aan de basisprincipes voldoet al voldoende. Bij het bedrijfsnetwerk aanleggen is het dus belangrijk om ook de uiteindelijke belasting in kaart te brengen.

Daarnaast wordt er bij het bedrijfsnetwerk aanleggen gekeken naar de bouwkundige omvang van het gebouw waar het netwerk moet worden aangelegd. De locatie van het gebouw en de afstand die tussen de verbindingen zal moeten worden afgelegd, zijn van grote invloed op het type verbinding dat gebruikt moet worden bij het aanleggen van een bedrijfsnetwerk. Als er afstanden van meer dan 90 meter tussen zitten, is het verstandiger om te kiezen voor glasvezel en bijvoorbeeld geen koper. De ligging van het gebouw bepaalt ook of er bij het bedrijfsnetwerk aanleggen materialen nodig zijn die het netwerk kunnen afschermen van de omgeving. Dat kan bijvoorbeeld nodig zijn wanneer het gebouw in de buurt van een vliegveld of kerncentrale staat. Door afschermende materialen te gebruiken, wordt het netwerk niet verstoord door de omgeving.

Offerte bedrijfsnetwerk aanleggen

Op zoek naar een bedrijf dat uw bedrijfsnetwerk kan aanleggen? metawifi komt u graag tegemoet. Dit bedrijf is expert op het gebied van bedrijfsnetwerk aanleggen. Doordat zij beschikken over een brede kennis van ontwerpen en implementeren van netwerken, is dit bedrijf geschikt om deze klus aan toe te vertrouwen. Wilt u graag een bedrijfsnetwerk laten aanleggen door metawifi.nl, vraag dan eenvoudig via de website een offerte aan.