haloclinic Nederland heeft de afgelopen jaren al meer dan 10.000 cliënten geholpen door middel van halotherapie behandelingen. Waarom haloclinic Nederland? Omdat ze al meer dan tien jaar ervaring hebben op het gebied van deze behandelmethode, de kwaliteit van leven verbeteren en waar mogelijk ziekten genezen! Daarnaast leveren ze resultaat voor het lange termijn. Ze richten zich op de luchtwegen en de huid. Als eerste zoutkamer van Nederland bieden ze vrijblijvend één 1e gratis sessie aan ter kennismaking.

Waarom een zoutkamer van haloclinic?

Er zijn andere soorten zouttherapieën waarvan wordt beweerd dat ze net zo effectief zijn als onze hoogwaardige droogzout-aerosoltherapie. Dit is niet waar! Deze zouttherapieën gaan uit van drie methodes:

  • Het vullen van een kamer met een enorme hoeveelheid zout
  • Het bouwen van een zoutgrot door middel van zoutblokken
  • Met goedkope zoutgenerators

Deze behandelmethodes zijn niet effectief, omdat er niet genoeg zout gelijkmatig verspreid wordt in de ruimte met de juiste grootte van fijne zoutdeeltjes die het diepste van onze longen zouden moeten bereiken. Vanuit wetenschappelijke studie naar halotherapie blijkt dat men bij 60 minuten het juiste en maximale effect kan krijgen, in combinatie met de hoge kwaliteit van de Dry Saline Diffuser wordt de juiste hoeveelheid en de perfecte grootte van de zoutdeeltjes gegarandeerd om een optimaal klimaat voor luchtwegen, huid en longen te creëren. In een zoutkamer van haloclinic is in totaal 4 ton zout verwerkt! De wanden zijn bekleed met zout en de vloer is bedekt met los zout. Dit zout dient ertoe dat de ruimte gegarandeerd steriel blijft. Alle andere materialen die in de zoutkamer zijn gebruikt zijn 100% natuurlijk. Als de lucht te droog of te vochtig wordt dan zal het krachtige effect van de halotherapie afnemen, omdat de fijne zoutdeeltjes niet tot in de kleinste delen van de longen (de longblaasjes) kunnen doordringen. De luchtvochtigheid in een zoutkamer moet tussen de 35-60% zijn. Dit is de reden waarom fonteinen of andere aan water gerelateerde apparaten niet in een zoutgrot kunnen worden geïnstalleerd. Zout heeft het natuurlijke vermogen om de positieve lading in evenwicht te brengen, door het binden van de buitensporig positieve ionen met haar negatieve ionen in de zoutkamer. De neutraliserende kracht van het zout heft schadelijke elektromagnetische trillingen op, zowel uit de omgeving (elektrosmog) als ons lichaam. Daardoor werkt halotherapie zo ontspannend en kalmerend op het zenuwstelsel. Sommige mensen vallen tijdens een halotherapiesessie in een diepe slaap.

Wat draag je in een zoutkamer?

In een zoutkamer van haloclinic.nl draag je comfortabele kleding. Vanwege de hygiëne krijg je van haloclinic een haarnet en overschoenen. De temperatuur in een zoutkamer is rond de 22-24 graden. Plaids zijn aanwezig indien je daarvan gebruik wilt maken. Wanneer je het prettig vindt dan kun je je eigen badhanddoek meenemen om over je stoel te leggen. Heb je huidproblemen? Dan is het raadzaam om kleding te dragen die de te behandelen plekken vrijlaat. Ze verzoeken je om voordat je naar de halotherapiesessie komt geen parfum of geparfumeerde verzorgingsproducten te gebruiken. Dit om de unieke geur van de zoutkamer te behouden en ook vanwege andere bezoekers die niet tegen bepaalde (chemische) geuren kunnen.