Sommige teken zijn dragers van de bacterie borrelia burgdorferi. Als je wordt gebeten door een geïnfecteerde teek, komt deze microbe in je bloedbaan terecht en kun je besmet raken. De besmetting is bekend onder de naam ziekte van Lyme. De ziekte van Lyme kan elk orgaan van je lichaam beschadigen. Dit omvat jouw zenuwstelsel, hersenen, hart en gewrichten. De ziekte van Lyme kan moeilijk zijn om te diagnosticeren. Dit is vooral te wijten aan het feit dat veel symptomen van de ziekte van Lyme ook gevonden worden in andere aandoeningen. Vroege symptomen zoals hoofdpijn en lichaamspijnen worden vaak verward met andere gezondheidsproblemen.Toch kan het worden genezen. Hoe je wordt behandeld, hangt af van hoeveel bacteriën zich door jouw lichaam hebben verspreid tegen de tijd dat de diagnose is gesteld. Labotests om antilichamen tegen de bacteriën te identificeren, kunnen helpen bij het bevestigen of uitsluiten van de diagnose. De ziekte van lyme behandeling bestaat uit een antibioticakuur, die je kunt aanvullen met natuurlijke middelen van Claritas Protocol. In het algemeen zal het herstel sneller verlopen als de behandeling tijdig begint. Van zodra je dus vermoedt gebeten te zijn door een teek, ga je beter zo snel mogelijk langs bij jouw arts zodat hij of zij jou kan behandelen met:

  • Antibiotica
  • IV-Antibiotica
  • Antibiotica + natuurlijke middelen

Ziekte van lyme behandeling: antibioticakuur en stadia

De ziekte van lyme behandeling hangt af van in welke fase je je bevindt. Ook na de behandeling met antibiotica hebben sommige mensen nog steeds enkele symptomen, zoals spierpijn en vermoeidheid. De oorzaak van deze aanhoudende symptomen, bekend als post-Lyme-ziektesyndroom (chronische ziekte van Lyme), is onbekend en een behandeling met meer antibiotica helpt niet. Nog meer onderzoek is nodig om dit uit te klaren. De ziekte van lyme behandeling in een vroeg stadium: als de diagnose kort nadat je werd geïnfecteerd, zal jouw arts je laten beginnen met het nemen van antibiotica. Deze kunnen zijn: doxycycline, amoxicilline of cefuroxime. Welk medicijn je krijgt voorgeschreven, hangt af van jouw leeftijd. Jouw arts zal ook rekening houden met eventuele zwangerschap of als je borstvoeding geeft. De ziekte van lyme behandeling met deze geneesmiddelen duut 10 tot 21 dagen. De ziekte van lyme behandeling in een later stadium: als er tekenen zijn dat de bacterie zich heeft verspreid naar jouw centrale zenuwstelsel, kun je nog steeds worden behandeld met antibiotica. Het verschil is dat het medicijn jou rechtstreeks in een ader wordt toegediend. Hierdoor komt het rechtstreeks in je bloedbaan terecht en kan het meteen beginnen werken. De ziekte van lyme behandeling met IV-antibiotica duurt ongeveer 2 tot 3 weken. Gedurende deze periode zal jouw arts ook proberen enkele van je symptomen te verlichten en eventuele pijn te verzachten door middel van fysiotherapie, antidepressiva, veranderingen in jouw dieet of rekoefeningen, zoals yoga. De ziekte van lyme behandeling voor de chronische fase: er zijn weinig aanwijzingen dat het nemen van meer antibiotica in dit stadium zal helpen. In feite kunnen ze zelfs schadelijk zijn. In plaats daarvan zal jouw arts zich concentreren op het behandelen van de symptomen die je nog steeds hebt. Dit zal voor iedereen anders zijn.

Natuurlijke middelen

Ongeacht welk stadium van de ziekte van Lyme je hebt, zorg ervoor dat je naar al je doktersafspraken gaat. Dit is belangrijk, zelfs als je je beter begint te voelen. Jouw arts wil ook weten of je je slechter gaat voelen of nieuwe symptomen hebt. Als dit het geval is, kan een verandering in de ziekte van lyme behandeling noodzakelijk zijn. Naast het nemen van medicijnen helpt en ondersteunt Claritas Protocol jou graag met natuurlijke middelen om je symptomen te verlichten. Meer informatie op de pagina www.claritasprotocol.nl.