Het bedrijf dat we in de afgelopen jaren opgezet hebben, is uit de voegen gegroeid. Letterlijk, want we hebben niet meer genoeg plek voor alle mensen die aan het werk zijn bij ons op kantoor. Daarom hebben we besloten een grote stap te nemen. We wilden geen bestaand kantoorpand overnemen of ergens huren, omdat je je als bedrijf dan altijd aan moet passen naar de bestaande omstandigheden. Gezien de dynamische sfeer op de werkvloer wilden we graag zelf kunnen bepalen hoe alles eruit kwam te zien. We vonden een stuk grond met bouwvergunning voor een kantoorpand en kwamen erachter dat het daar ook direct stopte. Want wat heb je aan grond en een vergunning wanneer zelf niet kunt bouwen? Het geld was er. We hadden vermogen, investeerders en zelfs de bank had interesse met het eigen kapitaal dat we zelf in konden brengen. De bank bracht ons uiteindelijk in contact met bouwbedrijf Leiden. We hadden zelf het idee dat bouwbedrijf Leiden inderdaad een leuke toevoeging kon zijn, maar we bleken het verkeerd te hebben. Aannemersbedrijf Winters (aannemersbedrijfwinters.nl) kon namelijk heel het project overnemen en uitvoeren. Niet alleen door bouwbedrijf Leiden zelf, maar door het complete netwerk van partners in te zetten. Allemaal binnen een bepaald budget, we hadden uiteraard direct interesse.

Wat bouwbedrijf Leiden voor ons wist te doen

Bouwbedrijf Leiden is aan het werk gegaan met onze specifieke eisen:

  • Een balkon op de eerste verdieping;
  • Een vergaderzaal en grote lunchruimte;
  • Glazen wanden aan de buitenzijde.

Het leek niet veel, maar wanneer je vervolgens de plannen voor de bouw ziet, moet je toch wel even slikken. We wisten echter ook direct dat het project in de goede handen was van de mensen van bouwbedrijf Leiden. Samen met een aantal andere bedrijven werd vol energie gebouwd aan het project en gedurende het hele traject bleef het team voorlopen op de planning. In de tussentijd werd er met ons overlegd of er nog aanpassingen nodig waren aan de plannen nu we het konden zien ontstaan, maar we besloten vast te houden aan de opdracht die we in eerste instantie bij bouwbedrijf Leiden neergelegd hadden. Soms moet je vertrouwen op je eigen inschattingen. Overigens wel erg prettig dat bouwbedrijf Leiden ons elke keer op de hoogte hield en bleef overleggen over de mogelijkheden, dat schijnt niet normaal te zijn tegenwoordig.

Een nieuw bedrijf met nieuwe kansen

We zitten nu inmiddels twee maanden in ons nieuwe pand. We hebben bouwbedrijf Leiden eenmaal terug laten komen toen we een klein probleempje tegenkwamen en dat was binnen een mum van tijd opgelost. Het is wel even wennen. Een compleet nieuw pand, een compleet nieuwe omgeving en vooral een pand dat gebouwd is aan de hand van onze wensen. Maar het bevalt ons meer dan prima. We hebben het pand ingericht op de mensen die we hebben en we merken gewoon dat de teams beter zijn gaan presteren. Ook omdat we een nieuw pand hebben waarbij nagedacht is over de mogelijkheden en de wensen die onze mensen hebben. Zo kom je niet alleen als bedrijf verder, je komt vooral verder met de mensen die je hebt en die blijven dan ook langer voor je werken. Ook dat is positief, want dat maakt het mogelijk om te investeren in de mensen die zo steeds waardevollere assets worden en die jouw bedrijf vervolgens naar het volgende niveau tillen. Het laten bouwen van een compleet nieuw pand was een van de beste keuzes die we ooit gemaakt hebben, ook met het oog op de balans van ons bedrijf.